Αλίξ

Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Αλίξ

"L'ILE MAUDITE"

ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΝΗΣΙ

Στην Καρχηδόνα κάποια παράξενα γεγονότα έχουν αναστατώσει τελευταία τους κατοίκους της, που ξεκίνησαν με την απαγωγή ενός σοφού γέροντα του Λήδα και συνδυάστηκαν με τις επιθέσεις ενός αγνώστου πλοίου, το οποίο φαίνεται να κατέχει κάποια πρωτόγνωρα όπλα για την εποχή του. Η σύγκλητος της Καρχηδόνας, αντιμετωπίζει καχύποπτα το νεαρό γαλάτη καθώς δεν τους "γεμίζει" ιδιαίτερα το μάτι για τις ικανότητες του. Ο Αλίξ όμως φαίνεται αρκετά ικανός ώστε να ξεσκεπάσει μια συνομωσία που βρίσκεται σε εξέλιξη και να προσπαθεί να ακολουθήσει τα ίχνη των υπόπτων που φαίνεται να οδηγούν έξω από τα σύνορα του "γνωστού κόσμου", πέρα από τις Ηράκλειες στήλες.
Η συνάντηση με Αιγύπτιους που έχουν από καιρό μεταναστεύσει σε ένα άγνωστο νησί περιπλέκει την υπόθεση καθώς αυτοί βρίσκονται σε μόνιμη απειλή από Φοίνικες οι οποίοι φαίνεται να προτιμούν και αυτοί τις νέες και άγνωστες περιοχές πέρα από τις Ηράκλειες στήλες. Η πορεία του Αλίξ σταματά σ'ένα κοντινό νησί πού διοικείται από το Σάρδωνα, το μυστηριώδη "μαύρο άντρα που είναι και ο κύριος υπεύθυνος των γεγονότων που συνέβησαν μακριά στη Καρχηδόνα και ο οποίος απήγαγε τον Λήδα γιατί κατείχε μυστικά του σοφού Αρχιμήδη απαραίτητα για να υποστηρίζει ο Σάρδωνας την κυριαρχία του πάνω σε ασθενέστερους λαούς.
Οι θεοί φαίνονται να είναι στο πλευρό του Αλίξ και το καταραμένο νησί βρίσκει ένα τέλος που του ταιριάζει αφήνοντας τα μυστικά του να χαθουν για πάντα μαζί του...

Εξώφυλλο τεύχους

CASTERMAN, Tournai, 1969
Σκίτσα: JACQUES MARTIN
Κείμενα:JACQUES MARTIN
Μέγεθος: 21χ27.5
Σελίδες: 64 χρώμα
ISBN: 960-321-193-1

Hosted by Iris Media Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX