Αλίξ

Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Αλίξ

"LE TOMBEAU ETRUSQUE"

ΕΤΡΟΥΣΚΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ

Ο Αλίξ συνοδεύει τον Οκτάβιο στην Ταρκουϊνία για να πάρει την αδελφή του Λυδία και να κατευθυνθούν όλοι μαζί στη Ρώμη. Καθ' οδόν γίνονται μάρτυρες λεηλασιών μιας αίρεσης που λεηλατεί τα σπίτια και θυσιάζει μικρά παιδιά στη πυρά. Πρόκειται για φανατικούς της θρησκείας του Μολόχ που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία της αδυναμίας της Ρώμης να δώσει βοήθεια σ' αυτή την επαρχία.
Φθάνοντας στο σπίτι του Τούλιου, ξαδέλφου του Καίσαρα όπου διαμένει η Λυδία διαπιστώνουν ότι ο γιός τους έχει απαχθεί και αυτός απο τους φανατικούς της αίρεσης. Η αινιγματική βοήθεια που παρέχει ο Βρούτος οικογενειακός φίλος για να βρεθεί ο γιός του Τούλιου δεν γίνεται αντιληπτή απο κανέναν. Ο Αλίξ ξεκινά για τη Ρώμη και στο δρόμο δέχονται επίθεση απο Μολοχιστές που καταφέρνουν να απαγάγουν την Λυδία. Εκπληκτος ο Αλίξ μαθαίνει πως ο Βρούτος κρύβεται πίσω απο όλα αυτά γιατί ο ίδιος υποκινεί τα νήματα της αίρεσης.
Οντας τελευταίος απόγονος των Ταρκουΐνων θέλει να ξαναδώσει ύπαρξη στον αρχαίο αυτό λαό αναδαυλίζοντας τα σβησμένα πυρά της απάνθρωπης αυτής θρησκείας. Ο Αλίξ του ανατρέπει τα σχέδια ξεσηκώνοντας τους Ρωμαίους αυτής της επαρχίας. Ενας αετός, σύμβολο του Δία, σφραγίζει με δραματικό τρόπο το τέλος του επίδοξου αυτού φανατικού...


Εξώφυλλο τεύχους

CASTERMAN, Tournai, 1965
Σκίτσα:
JACQUES MARTIN
Κείμενα:
JACQUES MARTIN
Μέγεθος: 21χ27.5
Σελίδες: 64 χρώμα
ISBN: 960-321-267-9

Hosted by Iris Media Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX