Μπλούμπερυ

Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Μπλούμπερυ

"LE CAVALIER PERDU"

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

Ο υπολοχαγός Γκρέκγ απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το οχυρό Μπάουι έχοντας καταφέρει να φέρει πίσω την απάντηση της Ουάσινγκτον, σχετικά με τη συνέχιση του πολέμου, όταν συλλαμβάνεται από Ινδιάνους πού του αποσπούν το μύνημα, γιατί θέλουν τη συνέχιση του πολέμου. Οι Ινδιάνοι τον υποβάλλουν σε βασανιστήρια από τα οποία τον σώζει ο Μπλούμπερυ πού έχει ήδη σπεύσει για βοήθεια. Εν τω μεταξύ όλοι στο οχυρό είναι έτοιμοι γιά την επίθεση, όταν κάνει την εμφάνιση του ο γερο Μακ Κλουρ, παλιό φιλαράκι του στρατηγού Κρούκ. Του αναφέρει ότι όλοι οι Ινδιάνοι έχουν αποσυρθεί από τις υποτιθέμενες θέσεις όπου θα έκανε επίθεση ο Κρούκ, κάνοντας έτσι τον στρατηγό να αναβάλλει μιά άκαιρη επίθεση.
Εν τω μεταξύ ο Μπλούμπερυ έχει ήδη παραδόσει το τηλεγράφημα της Ουάσιγκτον πού συμφωνεί σε ανακωχή με τους Ινδιάνους και αναχωρεί ο ίδιος μαζί με τον Μακ Κλουρ για να βρεί τον Κρόου ο οποίος είναι ο μόνος πού μπορεί να τον βοηθήσει να βρεί τον Κότσις και να του ζητήσει συμφωνία. Οι δύο μαζί βρίσκονται στα ίχνη του Κρόου, όταν συλλαμβάνονται από Ινδιάνους Τσαρίμπα πού παρασυρμένοι από τον Μοναχικό Αετό ή Κουάναχ ετοιμάζονται να εκτελέσουν τους δυό λευκούς.
Ο Κρόου όμως καταφθάνει και γλυτώνει από την εκτέλεση την τελευταία στιγμή τον Μπλούμπερυ και τον Μακ Κλουρ. Οι δυό λευκοί και ο μιγάς Ινδιάνος περνούν τα σύνορα και κατευθύνονται πρός το Μεξικό σε αναζήτηση του Κότσις, όπου συλλαμβάνονται από άνδρες του Μεξικάνου διοικητή Αρμεντάρις, πού θέλει και αυτός τη συνέχιση του πολέμου γιά τους δικούς του λόγους και οδηγούνται ξανά σε βέβαιο θάνατο στη κρεμάλα, αλλά σώζονται ξανά την τελευταία στιγμή από τον Κρόου και κάποιους τυχοδιώκτες ...στρατιώτες των Νοτίων. Ο δρόμος γιά την ανεύρεση του Κότσις μακραίνει όλο και πιό πολύ και όσο πιό καντά φαίνεται ότι έχει πλησιάσει ο Μπλούμπερυ τόσο πιό μακριά ανακαλύπτει τελικά ότι βρίσκεται...

Εξώφυλλο τεύχους

DARGAUD EDITEUR/CHARLIER-GIRAUD, Paris, 1968
Σκίτσα: GIRAUD
Κείμενα:CHARLIER
Μέγεθος: 21χ27.5
Σελίδες: 48 χρώμα
ISBN: 960-321-243-1


Hosted by Iris Media Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX