Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Chaillet Gilles
ΒΑΣΚΟ

οι σειρές που τον επηρέασαν περισσότερο ήταν ο “Μπλέικ και Μόρτιμερ” και ο “Αλίξ”. Στην αρχή είχε ονομάσει τον ήρωα - πρόδρομο του Βάσκο σαν Caius Hostilius που τον τοποθέτησε το 256 μχ. σαν ρωμαίο ιταλικής καταγωγής.
Για το πρώτο επεισόδιο, το 1969, ο Chaillet δεν σχεδίασε παρά μόνο την πρώτη σελίδα στο επεισόδιο “L'or des Goths”. Ξαναδοκίμασε την συνέχεια της σειράς το 1974 και έκανε μόνον έξι σελίδες προτού τα παρατήσει και πάλι.

Το 1976 συνεχίζει τη σειρά, αλλά αυτή τη φορά ο Jacques Martin του πρότεινε αν ήθελε, να τον βοηθήσει στα σχέδια του Lefranc. Eν τούτοις οι πρώτες αυτές απόπειρες κατάφεραν να δημοσιευτούν στο περιοδικό “Le Fond du sac”.Στην δεύτερη προσπάθεια του για να δημιουργήσει τον Βάσκο, προχωρά μπροστά στο χρόνο και τον τοποθετεί στην Ευρώπη του 14 ου αι. Η γέννηση του ήρωα τοποθετείται στη Σιέννα.Τα σχέδια μας θυμίζουν λίγο από τον μεγάλο γάλλο καλλιτέχνη.

Ο “Βάσκο” μαζί με τον “Αλίξ” είναι και τα κυριώτερα ιστορικά άλλωστε κόμικς γαλλοβελγικής παράδοσης. Πιθανόν η συνεργασία του με τον Jacques Martin να στυλιζάρησε το τρόπο που σχεδίαζε ο Chaillet. Και στα δύο απεικονίζονται λεπτομερειακά το ντύσιμο, οι λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, τα εργαλεία, τα οχήματα και τα όπλα.

Η σειρά πρωτοέκανε την εμφάνιση της στο “Τεντέν” το 1978 και συνεχίστηκε στο Hello Bede. Aργότερα συνεχίστηκε απο τις εκδόσεις Lombard.


Φωτογραφία

Chaillet Gilles
Σκιτσογράφος
Σεναριογράφος
Γαλλία
Παρίσι
1946 -

Hosted by Iris Media Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX