Μπλέικ & Μόρτιμερ

Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Chauvel David
Shaolin Moussaka

O David Chauvel γεννήθηκε το 1969 στην Rennes της Γαλλίας και έκανε σπουδές οικονομικών και διεθνούς εμπορίου. Το έργο V.pour Vendetta των Alan Moore και David Lloyd του δίνει την έμπνευση να γράψει σενάριο για κόμικς. Σε αυτή τη προσπάθεια είχε την βοήθεια του Rollin προτού καταλήξει στο στούντιο Atchoum όπου και συναντά τους Fages, Lereculey, Le Saec, Kefriden και Duval.Mετά από μια πρώτη προσπάθεια με τον Le Saec, υπογράφει τη σειρά Black Mary με τον Fages για λογαριασμό των εκδόσεων Glenat.Την ίδια περίοδο κάνει τη σειρά Rails με τον Simon για λογαριασμό των εκδόσεων Delcourt και συνεχίζει υπογράφοντας το Les Enrages με τον Le Saec και το Nuit Noire με τον Lereculey.
Eτσι εγκατέλειψε τελείως την μέχρι τότε εργασία του σε εταιρία πληροφορικής για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα κόμικς.Το 1998 έγραψε το σενάριο για το Ring Circus με τον Pedrosa τον οποίο ξανασυνάντησε αργότερα για να κάνουν μαζί το
Shaolin Moussaka. Ξανασυνεργάστηκε επίσης με τον Lereculey το 1999 για την σειρά Arthur και με τον Simon το 2001 για το Popotka. Eργάστηκε επίσης την ίδια εποχή για τις σειρές Ocean City με τον Komorowski και την Lilli & Winker με τον Boivin.


Φωτογραφία Pedrosa Cyril

Chauvel David
Σεναριογράφος
Γαλλία
1969 -

Hosted by Iris Media
Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX