Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Martin Jacques
AΛΙΞ , ΩΡΙΩΝ

Γ εννήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας το 1921 και απο πολύ νέος ανακάλυψε το μεγάλο του πάθος για τις κλασσικές τέχνες, τα κόμικς και την ιστορία. Μετά το θάνατο του πατέρα του προσανατολίστηκε προς μια καριέρα μηχανικού και παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων στο Βέλγιο.Εργάστηκε αρχικά σε ελευθερη βάση με το Τεχνικό Γραφείο Διαφήμισης στις Βρυξέλλες όπου το 1943 συνεργάστηκε για ένα χρόνο με τον Henry Leblicq και χρησιμοποιώντας από κοινού το ψευδώνυμο Marleb. Συνέχισε να χρησιμοποιεί αυτό το ψευδώνυμο μέχρι το 1950.

Το 1942, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Jam δημιουργεί το "Περιπέτειες του Toddy" και αυτή ήταν η μεγάλη αρχή. To 1948, εργαζόμενος στο περιοδικό Τεντέν, δημιουργεί τον Αλίξ. Αυτή η σειρά καθιερώνεται γρήγορα και ξεχωρίζει ανάμεσα στα γαλλο-βελγικά κόμικς. Το 1952 αλλάζει ελαφρώς ύφος και σχεδιάζει τη σειρά Lefranc και ένα χρόνο αργότερα αρχίζει συνεργασία με το στούντιο Herge που διαρκεί μέχρι το 1972. Το 1990 δημιουργεί την σειρά Ωρίων, ένα έπος με τη μορφή εικονογραφημένων αφηγήσεων.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Jacques Martin, επιβάλλεται στον χώρο των κόμικς και κερδίζει τον τίτλο του επινοητικού σεναριογράφου και ευρηματικού αφηγητή, ανάμεσα στους άλλους μεγάλους της σχολής των Βρυξελλών όπως του Herge, του Jacobs και του Bob de Moor.

Φωτογραφία

Martin Jacques
Σκιτσογράφος
Σεναριογράφος
Γαλλία
Strasbourg
1921

 
Hosted by Iris Media
Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX