Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Mezieres Jean Claude
ΒΑΛΕΡΙΑΝ

Σπούδασε γλώσσες και πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία. Στην Αμερική συνάντησε τον παιδικό του φίλο J.C Mezieres, με τον οποίο δημιούργησε ένα φιλμ για την τηλεόραση και μαζί πήραν την απόφαση να γράψουν μιά ιστορία φαντασίας για το Pilote, που δημοσιεύτηκε το '66 με τίτλο "Le rhum de punch". O Christin χρησιμοποίησε το ψυδώνυμο Linus το οποίο διατήρούσε γιά πολλά χρόνια και συνεργάστηκε με αρκετούς δημιουργούς εκτός από τον Mezieres, όπως τους Giraud, Jije,Torton,Mazel κλπ.
Το 1967 ήταν η χρονιά γέννησης του “Βαλέριαν”, ενός ήρωα με απρόσμενη επιτυχία ώστε να βρει τη συνέχειά του σε ολοκληρωμένες σειρές. Ο Christin αν και εργαζόταν σαν καθηγητής, παράλληλα συνέχιζε να δημιουργεί σενάρια και να εργάζεται με πολλούς, όπως τον Jean Vern (En douce le bohneur, Le mycologue et le caiman), τον Tardi (Rumeurs sur le Rouergue), Enki Bilal (La crouasiere des oublies, Ville n'existait pas, Les phalanges de l' ordre noir), την Annie Goetzinger (La demoiselle a la legion de l' honeur, La voyageuse de la petite ceinture). Επίσης με τον Boucq (Lecons du professeur Barremou) ή ακόμα με τον Patrick Lesueur (Εn attendant le printemps). Ξανά σε συνεργασία με τον Bilal δημοσιεύει το "Los Angeles" και το "Coeuers sanglants".
To '90 εργάζεται σαν υπεύθυνος παραγωγής για τη συλλογή "Apres le mur", ενώ βγάζει με τον Mezieres το "Canal Choc". Αργότερα ασχολήθηκε με την μεταφορά του “Βαλέριαν” σε σειρά κινουμένων σχεδίων για την τηλεόραση, σε συνεργα-σία Film, Antenne 2 και Dargaud.

Mezieres Jean Claude
Σκιτσογράφος
Γαλλία
Παρίσι
1938 -

Hosted by Iris Media Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX