Μπλέικ & Μόρτιμερ

Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Yves Sente
ΜΠΛΕΙΚ & ΜΟΡΤΙΜΕΡ

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964 στο Uccle των Βρυξελλών. Οι σπουδές στις Νομικές Επιστήμες και το ενδιαφέρον του για την γεωπολιτική θα τροφοδοτήσουν αργότερα τα σενάρια του Μπλέικ και Μόρτιμερ. Από το 1986 ως το 1989 δημοσιεύει σκίτσα στην Wall Street Journal Europe και κόμικς στο βελγικό περιοδικό Bravo Uccle. Το 1991 ο Yves Sente γίνεται διευθυντής σύνταξης στις εφημερίδες των εκδόσεων Lombard και τον επόμενο χρόνο μπαίνει στην επιτροπή διεύθυνσης του οίκου του Raymond Leblanc. To 1993 ήταν μια καλή χρονιά γι' αυτόν γιατί έγινε διευθυντής σύνταξης. Παρόλο το τίτλο είχε πολλά να αντιμετωπίσει και προτίμησε μια πολιτική ανάδειξης σειρών οι οποίες ήταν η προσφορά της Lombard τόσο προς το κοινό, όσο και προς τους δημιουργούς. Mε αυτό το πνεύμα εργάστηκε για τις συλλογές Signe(1994), Troisieme Vague Lombard(1999), Troisieme degre Lombard (2001) και Polyptyque (2003).

Toν Νοέμβριο του 1997 ο Sente αποφάσισε να περάσει στην άλλη πλευρά επειδή αναζητούσε βοηθούς για τον Ted Benoit. Eτσι συνέταξε ένα τεστ σε στυλ Μπλέικ και Μόρτιμερ και τέλος Απριλίου του επόμενου έτους, είχε γράψει το σενάριο του "Συνομωσία Βορονόφ". Αυτό στάλθηκε ανώνυμα στον Didier Christmann, υπευθύνου σύνταξης του "Μπλέικ και Μόρτιμερ".
Ο τελευταίος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που ζήτησε απο τον ανώνυμο σεναριογράφο να αποκαλυφθεί. Εργάστηκε μαζί με τον Andre Juillard και το "Σαρκοφάγοι της 6ης Ηπείρου" κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2003.


Φωτογραφία

YVES SENTE
Σεναριογράφος
Bέλγιο
1964 -

Hosted by Iris Media
Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX