Μπλέικ & Μόρτιμερ

Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Zep
Τιτέφ

O Ελβετός Ζεπ με πραγματικό όνομα Philippe Chappuis, γεννήθηκε το 1967.Η λατρεία του για τους Led Zeppelin τον έκανε να υιοθετήσει αυτό το όνομα και να γίνει πασίγνωστος μέσα από τις ιστορίες του μπόμπιρα με το παράξενο τσουλούφι. Αλλά είναι ταυτόχρονα φανατικός του Ντόναλντ Ντακ καθώς και του Μπομπ Ντύλαν.
“Γέννησε” τον Τιτέφ το 1992, σχεδόν κατά τύχη καθώς ζωγράφιζε αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας και όπως λέει ο ίδιος, το παράξενο τσουλούφι δεν έχει καμμιά σχέση με τον Τεντέν, ούτε τον είχε κατά νου όταν ζωγράφιζε. τον ήρωα του.

Αφού τέλειωσε την σχολή διακοσμητικών τεχνών, έκανε τα πρώτα του βήματα στο περιοδικό Spirou , όπου έφτιαξε κάποιες ιστορίες με κυριώτερες αυτές με τον ήρωα Victor. Εμεινε στις εκδόσεις αυτές για περίπου 8 χρόνια και δούλεψε επίσης για τα Fluide Glacial, Leon Coquillard,Kradok κ.λ.π.
Εργάστηκε και στα έντυπα La Vie, L’ Hebdo, Le Nouveau Quotidien κ.α. Το 1992, όταν δημιούργησε τον Τιτέφ για τις εκδόσεις Glenat, γνώρισε μια αναπάντεχη επιτυχία κυριολεκτικά εκ του μηδενός. Στη γλώσσα των αριθμών, από τα 40.000 έφτασε να ξεπερνά τα 500.000 και τελευταία πολύ περισσότερα.Eργάστηκε επίσης για λογαριασμό των εκδόσεων Dupuis.Εκτός από τα κόμικς μπορεί να τον δει κανείς να φιγουράρει σε μπλουζάκια, αφίσσες και τελευταία σε σειρές κινουμένων σχεδίων.
Ο
Τιτέφ είναι επίσης η κινητήριος δύναμη για το περιοδικό “Tcho!”, το Guide du zizi sexuel και τελευταία χάρισε στο δημιουργό του την προεδρία του φεστιβάλ της Angouleme.
Εχει βραβευθεί αρκετές φορές για τη δουλειά του με βραβεία όπως το Prix de l’ Humour 1993, το Prix livres hebdo jeunesse 1995 και 1996, και το Prix Alph Art jeunesse στην Angouleme.

To 2000 ο Τιτέφ είναι ο πρώτος ήρωας κόμικς που εμφανίστηκε στην σειρά βιβλίων των εκδόσεων Hachette, Bibliotheque Rose.
To 2001 o Τιτέφ έκανε την εμφάνιση του σε σειρά κινουμένων σχεδίων.

Ο Ζεπ έκανε επίσης το εξώφυλλο για το δίσκο του J.J Coldman Chansons pour les pieds.
To 2002-03 ο
Τιτέφ έγινε θέμα για το τοτέμ της επετείου για τα 20 χρόνια της Handicap International.

Ο Ζεπ είναι ένας ολοκληρωμένος δημιουργός κόμικς, με προσωπικό ύφος που χαρακτηρίζεται από καλοπροαίρετη ειρωνία διαφόρων πραγμάτων που παρατηρούν οι μικροί ήρωες του, καθώς και μια αστείρευτη συμπάθεια για τα μικρά παιδιά.


Φωτογραφία

ZEP
Σεναριογράφος
Σκιτσογράφος
Ελβετία
1967 -

Hosted by Iris Media
Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX