Κατάλογος
Δημιουργοί
Κυκλοφορίες
Comicon
Διάφορα

Επικοινωνία

Μαμούθ κόμιξ

Ζωίδης Χρήστος
cafe bar

O Χρήστος Ζωίδης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης με ειδικότητα τα έργα σε χάρτινο υλικό, στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.Από το 1990 δημοσιεύει τα πρώτα του κόμικς σε διάφορα έντυπα, όπως Νέο Επίπεδο, Άτυπον, Νέα Οικολογία, Αντί, Ριζοσπάστης κ.α.

Το 1997 εικονογραφεί το παιδικό βιβλίο «Μαθήματα στο Πράσινο» του Νίκου Μολυβιάτη. Aπό τον Νοέμβριο του 1998 πιάνει δουλειά στην αθλητική εφημερίδα SPORTIME και δημοσιεύει καθημερινά γελοιογραφίες και κόμικς με αθλητικό θέμα. Ακολουθεί η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ και η αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

Το κόμικ-στριπ Cafe Bar δημοσιεύεται από τον Μάρτιο του 2002 στην εν λόγω εφημερίδα. Όλο αυτό το διάστημα έχει συνεργαστεί με περιοδικά όπως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και FORMULA-1, δημιουργώντας κόμικς αθλητικού περιεχομένου κυρίως, έχει συνεργαστεί με την ΠΑΕ ΑΕΚ και έχει σχεδιάσει τη μασκότ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Αντρών - Γυναικών 2003.


Φωτογραφία

Ζωίδης Χρήστος
Σκιτσογράφος - Σεναριογράφος
Αθήνα
1973 -

Hosted by Iris Media Copyright 1998 ΜΑΜΟΥΘ COMIX
Σχεδίαση site ΜΑΜΟΥΘ COMIX